Supercup SV Flurky - Germinal

“90% van het werk is af” - George Leekens (2012) & Luc Daems (2021)

Ondanks een sportief hoogtepunt in het seizoen 2019-2020 met de titel in de eerste afdeling van het Arbeidersvoetbal, heeft het Corona-jaar er bij iedereen ingehakt.

Na deze lange stilstand stond de eerste competitieve wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de deur: de supercup.

Een duel tussen de bekerwinnaar Germinal en kampioen SV Flurky.

Het nieuwe trainersduo Huygaerts-Lamberts Van Assche stond voor de eerste maal in de dug out en het ging meteen om de knikkers.

Zeven jaar had vorige trainer Daems nodig om een prijs te pakken, kon de nieuwe garde hetzelfde doen na slechts één wedstrijd? Het zou fenomenaal zijn, buitenaards.

De eerste helft werd volledig gedomineerd door SV Flurky.

Panter die niet volledig fit oogde wist de 1-0 toch op het bord te zetten zoals een echte goaltjesdief.

De tweede helft begonnen we slap. Maar dat kwam mede doordat de collaborateur in Brecht Lamberts (T1) de overhand haalde… hij ging een match spelen voor KFC Mol.

Alle druk lag op de schouders van de nog jonge, desalniettemin goed uitziende, Toon Huygaerts, wat een adonis, die plots van T2 naar T1 werd gepromoveerd.

De 1-1 werd vrij snel gemaakt en we zakten meer en meer terug op eigen helft.

Een horrorblessure van Flipper en een meesterzet van Huygaerts later; door Deckx mandekking te laten spelen op nr 10, zorgde voor 1-1 eindstand.

Penalties: Cools, Panter, Sander, Sibren en kapitein Dries Sannen namen hun verantwoordelijkheid.

Een sterke Hufter Jr stopte de derde penalty van de tegenstander en uiteindelijk stampte onze kapitein ons naar de titel!

#winloseortieflurkytillIdie